Novosti

Pretražite filmske lokacije u Istri

U ime jagode čokolade i duha svetoga

Krajem rujna je u Svetvinčentu održano snimanje kratkometražnog filma "U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga", čiju režiju potpisuje mlada redateljica Karla Lulić. Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Navojec, a u ostalim ulogama našli su se i istrani Helena Minić Matanić, Igor Galo i Vedran Živolić, a gostuju i Prlja i Mrle iz riječke grupe Let 3.

Radi se o crnoj komediji o svećeniku Petru koji živi u izoliranom mediteranskom selu kršćanskih fanatika, u potpunosti posvećen svojoj profesiji. Priča se pokreće jednog dana kada on poželi jednostavan užitak, sladoled, s čime se selo i lokalni slastičar ne slažu.

Goran Navojec je briljirao kao svećenik u nevolji, uloga mu je savršeno legla, a tijekom 5 dugih dana snimanja pokazao je strpljenje i veliku podršku tijekom realizacije. Helena Minić Matanić izvrsno je utjelovila Magdalenu, prelijepu mještanku Fanatika Gornjeg koja dovodi svećenika u iskušenja. Velika nam je čast da se Igor Galo, živuća legenda hrvatskog i jugoslavenskog filma, pridružio ekipi glumaca u ovom kratkom filmu u ulozi slastičara Barba Tone, a lik lokalnog delikventa savršeno je interpretirao mladi talentirani Vedran Živolić. Zabavni Mrlja i Prle iz Let 3 su svojom pojavom unijeli šarm i dašak apsurda ovoj priči u ulozi policajaca sa sladoledima.

Direktorica fotografije Zara Popovici iz Rumunjske, scenografiju potpisuju Veronika Radman te Romain Valembois iz Francuske, kostimografiju Riječanka Tajči Čekada, zvuk Sean Dwyer iz SAD-a. Uz mladu vrijednu ekipu filma i predanu glumačku postavu, sudjelovali su i žitelji grada Svetvinčenta i okolice, te Pazina i Pule.

Film nastaje u produkciji Dobrog Filma u koprodukciji s Interfilmom, uz potporu IKA-e - Istarske kulturne agencije / Istarske filmske komisije i općine Svetvinčenat. U pomoć su uskočili i produkcijske kuće Sekvenca i Antitalent. Projekt je trenutno u potrazi za potporom u fazi post-produkcije.

Završetak filma očekuje se početkom studenog, a distribucija početkom iduće godine. Ambicije za film su velike pošto se radi o komediji u stilu mediteranskih filmova 60ih godina. Filmska ekipa se nada premijeri na festivalu A kategorije u zimi pa držimo palčeve za Berlinale, a kako su se film i redateljica u fazi razvoja već predstavili na radionicama nekih važnih festivala (Sarajevo, Clermont-Ferrand, goEast, Luxembourg), uvjereni smo da će biti zainteresirani prikazati gotov film pred svojom publikom.

Realizaciji filma su doprinijeli i razni sponzori. Sladoled jagode, čokolade i drugih okusa osigurali su Gustolato iz Istre, ekipu su krijepili Podravka i Dalmacijavino, a budne su tijekom snimanja držali Franck napitci. Đuro-Trans iz Koprivnice je preuzeo prijevoz ekipe i opreme na lokacije snimanja.

Podaci o filmskoj ekipi

Scenaristica i redateljica: Karla Lulić

Direktorica fotografije: Zara Popovici (Rumunjska)

Scenografi: Veronika Radman i Romain Valembois (Francuska)

Kostimografkinja: Tajči Čekada

Snimatelj zvuka: Sean Dwyer (SAD)

Uloge: Goran Navojec, Helena Minić Matanić, Igor Galo, Vedran Zivolić, Prlja&Mrle (Let 3)

Producentica: Karla Lulić, koproducent Ivan Maloča

Produkcija: Dobar Film u koprodukciji s Interfilmom