Novosti

Pretražite filmske lokacije u Istri

Redatelj i scenarist: Nenad Miković
Proizvodnja: List Filmovi, Varšava - Poljska
Koprodukcija: EBH Varšava, Marsh Beograd, Kinoteka Zagreb

 

Ono što ovaj projekt čini specifičnim i posebno značajnim za promociju Istre kao filmske destinacije je, kao što naslov implicira, priča čija će se radnja odvijati i prikazivati Pulu i okolne općine. Pretraživanje filmskih lokacija već je provedeno, a obuhvaća više od 10 lokacija, od interijera do prikaza krajolika.

"Pula to je raj" je psihološka drama o Igoru (35), mladiću poljsko-srpskih korijena, čija zaručnica Marianne nestaje samo mjesec dana nakon očeve smrti i tjedan dana prije vjenčanja. On započinje svoje putovanje i osobno preispitivanje počevši od Poljske, prolazeći kroz Beograd, sve do južne obale Istre gdje dolazi posjetiti prijateljicu svoje bivše zaručnice. Njegov put je pun gorčine i neizvjesnosti, i na svoj način nastoji spoznati tanku liniju između ljubavi i mržnje koja ukazuje na granice moguće tragedije. Film je proučavanje geneze zla pod neočekivanim okolnostima kroz koje glumci prolaze, a delikatno pokazuje sociološke probleme kontaminiranog društva.
Planirano razdoblje završetka filma je do kraja 2016., uključujući snimanje sredinom godine, nakon čega će uslijediti post-produkcija.